Marmer effect maken met epoxy DIY

 

Benieuwd hoe je marmerlook kan creëren in combinatie met Resin Art epoxyhars? Wij hebben voor jou een duidelijke handleiding! De effecten worden gecreëerd met Montana Marmer effect spray. De spuitbussen zorgen ervoor dat het eenvoudig wordt om een marmerlook te maken.

Het is belangrijk om altijd persoonlijke bescherming te gebruiken bij het verwerken van Epoxyhars.

Stap 1 Kies een object waar je een marmer effect op wil creëeren.

Hierbij is het belangrijk dat het een object is die vlak genoeg is om epoxyhars overheen te gieten. Kies bijvoorbeeld voor een bijzettafel, dienblad, onderzetters of bijvoorbeeld een tafel.

Zorg ervoor dat het object geschuurd en vetvrij is. Je kunt hiervoor de bubble pop spray gebruiken, om het oppervlak van uw object schoon te maken.

Daarnaast moet je ervoor zorgen dat de omgeving waarin je de spray en de epoxyhars gebruikt goed beschermd is. De spray gaat alle kanten op en beland snel op plekken waar je het niet wilt hebben. Wij raden aan om een afdekzeil te gebruiken.  

Stap 2 Giet de basislaag Resin Art epoxyhars.

Kies eerst welke kleur je als basis laag wilt hebben. Denk aan een puur witte of zwarte kleurpasta. Deze kleuren zorgen voor een mooie basis laag voor jouw marmeren kunstwerk.
Meng daarna de juiste hoeveelheid Resin Art epoxyhars en voeg maximaal 10% kleurpasta toe aan het geheel. Meng het geheel en giet het daarna uit op jouw gekozen object.

Stap 3 De epoxyhars verdelen over jouw object.

Verdeel de epoxyhars met een spachtel of met je handen mits je handschoenen draagt. Laat de epoxyhars even rusten zodat het uitgevloeid is over het object. Gebruik de bubble pop spray of een gasbrander om de luchtbellen uit de basis laag te laten ontsnappen.

Stap 4 Marmer effect spray van Montana

Het is tijd om het marmer effect aan te brengen. Door met de spuitbus over het object heen te gaan, wordt het marmer effect gecreëerd.

Om te beginnen zal de dop van de spuitbus moeten worden verwijderd. Hier bevindt zich een opvul ring die het gebruik van de spuitbus blokkeert. Haal deze ring weg door de bus op zijn kop te houden. Plaats daarna de vernevel dop terug op de spuitbus en schud de spuitbus goed voor gebruik.

Pak een stuk oud papier of karton om te testen of de spuitbus het doet. Gebruik deze ook om aan te voelen hoe de spuitbus werkt. Ben je vertrouwd genoeg in het gebruik? Dan is het nu tijd om de spray te gebruiken om over jouw gegoten object te spuiten.

Combineer alle verschillende kleuren marmer spray om diepte effecten te creëren. Je bent hierin vrij om kleuren te combineren.

Door bewegend over jouw object heen te gaan en met korte intervallen de spuitbus te activeren, zie je het marmer effect steeds meer ontstaan. Neem de tijd om te kijken hoe het wordt en voeg nog wat toe waar jij denkt dat het nodig is.

Stap 5 Afwerken van de marmerlaag

Bij de laatste stap laat je de resin art epoxyhars uitharden, dit duurt gemiddeld 20-24 uur. Hierna kun je bij jouw object een nieuwe transparante beschermlaag aanbrengen voor een mooi hoogglans resultaat.

Denk eraan dat als je de tweede laag later dan 48uur aanbrengt je de laag opnieuw dient op te schuren. Nu is het jouw beurt!

 

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd